Slagter: Koning, keizer en admiraal van [.c-highlighted]omroep MAX[.c-highlight-yellow][.c-highlight-yellow][.c-highlighted]

Joost Ramaer en Kim van Keken

12/4/2023

Omroep MAX is Jan Slagter, of eigenlijk is Jan Slagter Omroep MAX. Hij richtte de omroep 18 jaar geleden zelf op en is inmiddels niet meer weg te slaan van de TV. Of het als presentator is van zijn eigen programma’s of als gast bij talkshows; de 69-jarige omroepbaas is overal. Maar ook achter de schermen heeft hij de touwtjes strak in de hand. Dat werkelijk alle lijntjes binnen de omroep bij hem beginnen én eindigen, is echter toch wel onbehaaglijk te noemen.

Zo heeft Omroep Max welgeteld één statutair directeur: Slagter. Ondanks dat de omroep daar wel toe verplicht is, had hij tot voor kort geen ondernemingsraad. 

Bovendien omringt de omroepbaas zich graag met vrienden: vooral de toezichthouders zijn oude bekenden. Bij de goede doelen-stichtingen die hij oprichtte zien we eenzelfde beeld. Ook zijn de lijntjes richting Omroep Max soms wel erg verwarrend.

Hoe dat zit lees je op de website van Vrij Nederland

Vind je dit een goed onderzoek?

Steun ons dan!

Wij werken effectief; er is geen directie of duur kantoorpand. Ondanks dat blijft onderzoeksjournalistiek kostbaar. Research kan maanden in beslag nemen en dan nog is het eindresultaat onzeker. Wij kunnen jouw financiële bijdrage (klein of groot) dus goed gebruiken.

Doneer via deze link

Bron:

Bron:

Bron:

Meer dossiers